Рикардо Варгас

ricardo-vargasРикардо Варгас е специалист в управлението на проекти, портфолио от проекти и рискове, с повече от 17 години опит в енергийния сектор, инфраструктура, телекомуникации, информационни технологии и финанси.

Той е автор на 14 книги на тема управление на проекти и е първият представител на Южна Америка, избран за Председател на борда на Project Management Institute (PMI), най-голямата организация за управление на проекти в цял свят.

По образование Рикардо е инженер по химически технологии, има магистърска степен по индустриални технологии от Федералния университет на Минас Джераис (Federal University of Minas Gerais) и е кандидат-доктор на науките по гражданско строителство във Федералния университет на Рио де Жайнеро (Fluminense Federal University) в Бразилия. Притежава сертификати от Масачусетския технологичен институт (Massachusetts Institute of Technology), Университета Харвард (Harvard University) и Университета Джордж Вашингтон (George Washington University).

Сертификати:
PMP, PMI-RMP, PMI-SP, Prince 2 Practitioner, MSP Practitioner, MoR Foundation, P3O Practitioner, P2 Registered Consultant, PPM Registered Consultant, P3M3 Certified Assessor, MRICS, CIPS 4 Certified

Огранизация:
Инфраструктурно и проектно управление, Център за проектни услуги, ООН

Социални мрежи:
LinkedIn профил
Twitter @RVVargas
Facebook профил

Уебсайт:
www.ricardo-vargas.com