Shift Talks

creative-shower
 
 

Shift Talks е експеримент, създаден да вдъхновява

SHIFT е експеримент, с който ще изследваме бъдещето на управлението на проекти. Предстоящите промени, предизвикателства и възможности. 3 хипотези относно бъдещето, 49 човека, достатъчно време да дискутираме и да опитаме да променим гледната точка на другите. В групи от 7 човека.

Как ще изглежда нашата професия след 10 години? Какво ще замени Agile? Управлението на проекти и управлението на промени ще се слеят ли едно в друго след 5 години? Игровото поведение може ли да е от полза за управлението на проекти?

Ние също изпитваме любопитство за бъдещето на тези трендове и с радост ще проведем този експеримент заедно с вас. Ако и вие проявявате същото любопитство, ще се радваме ако се присъедините към групите за експеримента. Предлагаме 49 места, за 49 умни създания, които искат да споделят собствените си мисли, знания и виждания за предстоящите промени, предизвикателства и възможности в управлението на проектите.

Наш вдъхновяващ лектор ще бъде Рене Томова. Рене има над 10 години опит в маркетинга, управление на хора, продажби, предприемачество и лидество. През последните 3 години е ментор в фонда за рисков капитал, Eleven, и е съосновател на компанията Creative Shower. Научете повече за Рене.

Rene
 
 
Какво представлява събитието SHIFT TALKS:

Първа тема:

Управлението на проекти е известно на света от доста години време, но все още около половината проекти приключват с провал. Овладели сме до съвършенство управлението на графика, бюджетите и обхвата на проекти, но все още се сблъскваме с пропуснати срокове, надвишаване на бюджетите и разочароващи резултати. Какво пропускаме в цялата картинка? А ако съществува четвърто измерение, което е разковничето към успеха?

Лектор: Димитър Караиванов

mitko kambanizeДимитър Караиванов, изпълнителен директор и съосновател на Kanbanize, е Lean евангелист и Kanban практик със солиден опит в разработване на софтуер и оптимизиране на процеси. Кариерата му е започнала в център за техническа поддръжка, след което е преминала през системна администрация, контрол на качеството, повишаване на производителността, разработване на софтуер, DevOps, оптимизиране на процеси. Димитър разбира какво тормози хората във всички нива на организацията и използва тези знания в Kanbanize, за да го превърне в Kanban софтуер за нуждите на цяла една организация.

Втора тема:

Технологиите все повече навлизат в живота на проджект мениджърите. В днешно време не можем да си представим как бихме управлявали проекти без тях – имаме специални приложения, бази данни, е-комуникация и т.н. Ще дойде ли време, в което технологията ще замени човешките взаимоотношения в управлението на проекти? Това ще разберем на PM Shift Talks от Никола Симон, Мениджър Бизнес Развитие в Мелексис.

Лектор: Никола Симон

Nicolas_SimonneНикола Симон е роден във Франция през 1974. От 1998 до 2000 година работи за Европейска организация за ядрени изследвания (CERN) като електро-инженер.

От 2000 до 2008 работи за Мелексис, Тесендерло, Белгия, голяма европейска верига автомобилни производители. Започва като тестов инженер, по-късно продължава като дизайн и проджект мениджър.

От 2008 г. работи в Melexis България като началник на R&D, група от повече от 80 души, занимаваща се с разработването на нови интегрални схеми за автомобилната и multimarket индустрията. Освен това е и програмен директор за продуктова линия в областта на опто- и температурните сензори.

Трета тема:

Agile е много модерна дума днес. Толкова e модерна, че всички искат да станат agile. Въпросът е дали наистина разбираме и знаем какво е agile? Или по-често това е удобното извинение за хаоса в работата ни, липса на визия, предсказуемост, прозрачност и контрол? Във всяка история можем да открием поне две гледни точки и истината се намира някъде по средата. Запазете си място в Shift Talks и станете част от тази история.

Лектор: Михаил Михайлов

Mihail MihaylovМихаил Михайлов е одитор, консултант, треньор, и мениджър управление на проекти с над 15 г. международен опит в различни индустрии и бизнес области, сред които са: осигуряване на качество; оценка и управление на бизнес и технологичен риск, управление бизнес и ИТ операции, информационна сигурност, оптимизация и реинженеринг на бизнес процеси, бизнес стратегии, внедряване и управление на информационни системи и технологии за управление на бизнеса.

Към настоящия момент Михаил е Председател на Управителния съвет на Института за Управление на Проекти (www.pmi.bg), както и Мениджър Операции и Проекти на международните подразделения на Easy Asset Management. Основател е на Make It Happen, www.make.bg, работил e също и за редица глобално представени компании компании както в България, така и извън страната, сред които са Делойт, SAP, Mercator, Юнимастърс Лоджистикс, Merck, Siemens, HP.

Повече ще научите на място. И не забравяйте – местата са ограничени!

Доставено от:

creative-shower

 

Цялата презентация